längtan

Nu är det 60 dagar eller ungefär två månader kvar till det open och jag längtar så mycket att jagvetintevad. ahh! Bilderna är från tidigare år ifall ni funderade.

Annat jag längtar efter är lite sånt här:
  • Hemavan med en bunt bra.
  • Staycation/ kollektiv helgen/ saftig grej/ bästa helgen (kärt barn har många namn ni vet) nästa helg!
  • Picknickar på gräsmattor.
  • Åre.
  • Reggae uppspleningen.
  • Att min lugg ska växa ut.
Vad längtar ni efter? 

luft


Där står jag och viftar med armarna. Egentligen för att få solen att lysa genom tröjan men mest ser det ju ut som att jag försöker dra nån sorts pose. Idag har jag rolig och är lika glad som på bilderna ungefär. Söndagar är min bästa dag. Nä. Men nu ska jag ta och hitta på nånting så blir det nog lite roligare, så är det ju solsidan ikväll också. pussar

harry p

Tine lekte lite Harry Potter för ett tag sen och sen lekte jag lite till i photoshop och så blev det såhär. Ikväll har jag inga planer alls och det känns ganska skönt. Film och gott låter som är bra grej. slängkyss

en torsdag


Anna, Maria och jag fikade på schmäck halva eftermiddagen, pratade om viktigheter som framtiden och sånt, planerade lite inför nästa helg som kommer bli typ världens bästa och drack smultron te. Finfin eftermiddag alltså!

vinter i magen

Egentligen skulle jag kunna klaga sönder om hur mycket jag vill att det ska bli vår för jag längtar så mycket efter asfalt, nakna knän och nätter som aldrig blir mörka att det nästan gör ont men istället för att klaga tittar jag på bilder från månaderna då man inte är djupfryst och lyssnar på det här: vi låtsas att det är sommar, soundtrack


åh.


solstrålar

tre bra saker:
jag kände solens strålar lysa på mig för första gången sen kanske i november idag.
vi hade visst bara väldigt få lektioner så eftermiddagen spenderades på ett café, visserligen med plugg men ändå.
hittade en massa basplagg på monkis rea. hur kalas som helst. nu kommer jag inte behöva ha klädpanik (fånigt men sant) så många morgnar framöver.

hjärta

sänghimmel

Så önskar jag mitt rum såg ut. Med sänghimmel, ljusslingor och en kristallkrona. Det vore fint.

söndagsfrukost

Att dricka te ur koppar man fått av vänner, vara ful i håret och läsa tidningen med Frida-em är en trevligt sak måste jag säga. Men det var i förrgår och idag har jag bara haft några få lektioner, ätit turkosa cupcakes som Alice hade gjort, känt snön smälta under fötterna, varit på bilskolan(!), kvällspromenixat med Fanny och dansat. Bra dag helt enkelt. Fast en trött dag. Det känns som om jag är trött mest jämt nuförtiden så nu ska jag dricka te och sen krypa ner i min nybäddade säng. puss och godnatt

igårkväll

en massamassa bilder från igårkvälls födelsedagsfirande helt enkelt.

Andreas och Anna

Alice och Agnes.

Fick en Jossan-gossan kaka med silverglitter av Tobias, Agnes och Rasmus och ett program över vårens spelningar på jazzklubben också. Bra att ha liksom.

Frida-Emelia vek papperssvalor

och Krille gjorde ett flygplan.

Anna var glad och Andreas lite jetlaggad för han kom hem från Thailand för nån dag sen.

Tittade på bilder.

Agnes och lite Tobias.

glad tjej!

melodicaplingande.

Frida-emelia.

Linn.

Maria.

Och sen hittade vi på annat och kameran fick ligga kvar på bordet. En sån bra kväll och jag har så fina vänner att jag nästan börjar gråta lite när jag tänker på vilken tur jag har.

födelsedagen

åh, min födelsedag igår var så bra! Blev uppvaktad på morgonen, fick massa fint, massa grattis i korridorerna, blev överaskad med tårta på skolan och på kvällen gick familjen och familjen Ljung ut och åt på Rex. Bilderna därifrån är tagna med min nya Iphone4!!!! Jag är redan ganska kär i den.  Och ikväll blir det mer firande! Tror minsann jag tycker riktigt bra om att fylla år! eskimåpussar.

18

avatars myspace at Gickr.com
Idag fyller jag år så grattis till mig liksom!

svartkattrödhatt

Två så kallade klädval eller outfits(haha, dör så fult!) från i veckan. Färgglad tjej. Nu ska jag pallra mig iväg för lite teater och sen plugga bildkonsthistoria hela kvällen. Låter kuligt det där sista. nja.. pussokram!

under the sea


morgonstämning

Jag längtar ganskajättemycket tills då det är ljust ute när man vaknar på morgonen. Det är ju så mycket trevligare än när det bara är mörkt när man drar upp persiennerna. Men snart så. näsgnugg

en ny jacka

Jag har en ganska så  ny jacka från h&m's rea. Fin tycker jag och så kostade den bara en och en halv hundralapp. Kalas. Vi kommer nog ha trevligt tillsammans gissar jag på.

sagoplats

Igår åkte jag till Frida-emelia och hälsade på i hennes lilla sagolägenhet ovanpå deras hus. Vi tittar lite för det är så fint där.


Alla små skåpen är i den här färgen.

och i hallen ser taket ut såhär.

På väggarna hänger det fina kläder lite här och där.

Så fint!

Själva Frida-emelia fastnade visst inte på bild men här är hennes finafinfina hund Gibson. Dör lite så söt. Nu ska jag göra mig lite i ordning och sen ikväll iväg till Linda för middag och trevligheter. Klingar fint i mina öron. slängkyss

godnatt

Händer och ögon är det jag kan rita okejbra. Och sånna där m-fåglar men det räknas nog inte. Det skulle vara fint att kunna på riktigt men jag har nog inte riktigt tålamod till att lära mig. Poff, så vill jag kunna. Boken som skymtar i sidan är föresten en bok fylld med håkan intervjuer. Lite gammal tror jag men det gör inte så mycket för de äldsta intervjuerna är nästan roligast att läsa. Nu: sova. godnattkram

kastanj

Lite sådär blev mitt hår efter toningen. Eller lite som på undre bilden alla fall, på den övre vet jag inte riktigt vad som hände. Ganska mycket mörkare och lite rödare. Inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag är rätt nöjd ändå. näsgnugg.

morgontrött

Det kändes lite som mitt i natten när klockan ringde vid sju imorse. Det här med att vända tillbaka dygnet har inte gått sådär jättebra för mig. Men väll på skolan var det rätt fint ändå för min skola är typ världens mysigaste och min klass himla fin den med. Nu ska jag övertala familjen om att våfflor blir perfekt till middag ikväll. pussar!

en hand mot en annan

nära och långt ifrån. på samma gång.

en måndag

Igår möte jag upp två rödaklädda och Maria för att gå iväg och handla.

Lite sånt här köpte vi och sen satte vi igång med att göra kycklingwraps.

hacka grönsaker.

hacka lite mer grönsaker.

och till slut var det färdigt och dags att äta.

såhär fint dukat var det, men vikta servetter och allt. och sugrör såklart.

när maten var uppäten var det dags att smälta massa choklad och så gjorde vi chokladfondue. Finfin kväll!!


(förlåt för att endel av bilderna blev lite väll redigerade, det blev så sen hade jag glömt göra kopior, så kan det gå.) kram!


if you're for real and not pretend

Jag kom på att jag inte att lagt upp ett enda sångklipp sen jag bytte blogg och det är ju ett tag sen. Så jag tog och tog och spelade in ett litet klipp. Robyn's Hang with me blev det. Hoppas ni gillar det!

en lista som finns lite överallt

mina bästa vän är några fina människor som allihopa är hur bra som helst.
när jag borstar tänderna biter jag på tandborsten.
jag är (lite) rädd för att fylla 18 om mindre än två veckor. även om det blir lite spännande och så, så vet inte om jag vill sluta vara barn riktigt än.
den bästa känslan är när det känns som att det alltid borde vara precis som det är just då.
den sämsta känslan är när det känns som att allt man gör bara är fel och ensamhet. det är nog värst av allt.
jag är bäst på att vifta på öronen.
jag är sämst på att laga mat, hålla ordning och ha koll på saker som tider och sånt.
jag lyssnar på nästan allt, nästan hela tiden. just nu mest det här: kramsnö
jag pratar nästan aldrig om mig själv om sånt som är lite viktigare, visar massa med händerna när jag ska förklara saker och börjar alltid skratta när jag berättar nånting som jag tycker är kul.
jag tycker om musik, choklad och när snön försvinner från gatorna



kärlek hoppas jag få känna att är det finaste som finns.
i somras var mina ben bruna.
sist jag grät var dagen efter julafton då farmor skulle åka hem morgonen efter. ibland är det är det värsta jag vet, att säga hejdå alltså.
när jag vill tänka lyssnar jag på musik. jättejättehögt. eller så cyklar jag.
när jag bakar gör jag oftast chokladbollar.
just nu tänker jag på att jag nog inte har fyllt i någon fylla-i-lista förut.
idag har jag gått till stan, fikat och dansat i källaren.
ikväll ska jag av det som är kvar försöka somna innan tre.
imorgon ska jag mysa, träffa människor jag inte träffat på länge och laga middag med fina vänner.


min mobiltelefon är en svart sak med en blå rand runt.
när jag vaknar på morgonen fryser jag om fötterna när jag klivit upp.
om jag var ett djur skulle jag som säkert många andra vara en fågel för att kunna flyga, eller en delfin och kunna se sånt som finns där under ytan men egentligen vore det trevligt att vara en katt också. Kunna springa iväg på äventyr och sen komma hem och bli kliad bakom öronen vore fint.

bilderna är via weheartit

söndagspromenad

Idag har Mamma och jag har varit ute och gått i snön som blev till nästan-regn.

Till stan traskade vi för att fika lite grann. Mysigt. Och så köpte jag hårfärg också så nu har mitt hår bytt färg.

pärlknappar

lite så har jag sett ut idag.

nuit étoilée

Jag har fångat en litenliten bit av stjärnhimlen på naglarna (och lite utanför också men det kan vi ju låtsas som att vi inte ser).

jag går inte isär när jag går med dig

hårkaos, kreativtkaos, photoshopkaos. typ.

för första gången på länge är jag trött i någorlunda normal tid så nu ska jag skynda mig att somna så kanske mitt dyng kan vridas tillbaks litegrann. godnattpuss

två dar sen

Iförrgår var Krille, Maria, Linn och jag ute på lite äventyr. Till Skellefteå närmare bestämt  vi där vi tittade omkring, åt, köpte mandariner, besteg ett berg och lekte runt på boda borg. Hur fint som helst.

Och en liten film blev det också men batteriet i kameran dog så det blev inte riktigt klart, hehe, men i alla fall. Nu ska jag gå upp och försöka göra något vettigt av den här dagen. slängkyss!


tisdagsklädsel

Jag har inte riktigt fått ordning på fjärrutlösaren jag fick i julklapp så skärpan hamnade ju där den hamnade, haha, men i alla fall, idag har jag sett ut lite sådär idag när jag möte upp fina vänner och satt på ett café i några timmar. Trevligt, trevligt! Nu väntar middag och sen ska jag ta mig i kragen och faktiskt försöka plugga lite. Det låter inte alls speciellt kul det där sista måste jag säga.. eskimåpuss

två dagar i december ungefär

Lite nyår, lite midgård, lite halkiga skor, lite brasmys och lite annat. Nu ska jag dricka nyponsoppa. puss

2010, juli - december

Juli. Vi började med att åka till Stockholm för Tine och Agnes konfirmerades, sen vidare till Älvsbyn för en veckas dansläger och resten av juli gjorde jag sånt man mest gör på sommaren. Var i trollbäcken i sommarstugan, var ute med olika båtar, åkte till öar, älskade att norrlandsnätter är så ljusa, hängde med Anna, seglade, kusin Stina kom upp och hälsade på sen Anna och Krille också så sjöng jag på piteå dansar och ler fast när jag tänker efter var kanske det i Augusti, så med om pdol under nästa bild.

Augusti. Festivalade lite med Frida- Emelia och sen Lulekalaset med Maria och Linn,  busade med små kusinerna och fortsatte njuta av sommaren. Åkte en sväng till Umeå, cyklade vilse och hade hattkalas. Åkte till Stockholm med Fanny under fashion week och gick på visningar. Sen började skolan om och vi flyttade tillbaka till Umeå igen.

September. Skolan hade börjat om men det var fint för min klass är så bra. Var på kräftskiva, pizzakalas, klädde ut mig till pippi och gick på maskerad för att fira Maria, var med massa fina mest hela tiden och fikade. såklart.

Oktober. lyssnade på jazz, sjöng på jazz, sjöng på invigningen av jazzfestivalen, jobbade på jazzfestivalen så massa jazz alltså. Fotade också lillasyster, myste, Johanna hälsade på, det var superhöstigt men så kom det snö och blev kallt alldeles för tidigt. Nånstans där klippte jag lugg också. Det var nog bland de dummaste sakerna jag har gjort i år.

November. Familjen plus familjen ljung åkte till Dubai och det var helt stört och bra, roligt och supervarmt. Hemma igen var jag hos Tobias på överraskningskalas för Johanna, åt pannkaka och tittade på ljusgrejer med Krille, fotade i skogen med Anna och Maria och samlade ihop en bunt fina hemma hos mig för julpepparkväll.

December. Det var ju alldeles nyss men i allafall, julmyste, familjen hade glöggbjudning, luciakonsert, Maria och jag spelade på ett café och i kyrkan på luciakröningen, firade jul, träffade släkten, och friade nyår i Umeå för nästan första gången i livet.

Och det var 2010 ungefär. Väldigt fint år!

genom frostigt glas

Vi fotade lite en dag innan julafton och det blev lite såhär.

2010, januari - juni


Januari. Fikade massor, grillade marshmallows på värmeljus, fyllde 17, fick en ukulele firades av vänner på restaurang,  önskade att minusgraderna var lite färre och drömde till platser varmare än här.

Februari. Anna, Maria, Linda och jag kom på att vi egentligen inte tycker om semlor och uppfann chokladsemlan, chokladbollsdeg med kladdkakesmet inuti, haha. Jag försökte fånga solstrålar, fotade med Maria och så längtade jag nog efter sommaren för jag skrev såhär:

 

Jag vill att nätterna ska sluta vara så mörka och kalla. Jag vill att asfalten ska kännas varm under fötterna och att solen ska lysa så att det bränner sådär litegrann på axlarna. Jag vill springa längs gatorna hand i hand med fina vänner. Bara springa och springa tills man blir alldeles trött och sen slänga sig ner i gräset, skratta så att magen gör, titta omkring och tänka att så här vill jag att det alltid ska vara.




Mars. Alla vi estetettor på min skola satte ihop ett stort projekt tillsammans och i Mars var det äntligen dags för föreställningarna. Det var Umeå open som var så himla himla kul, Linda fyllde år och Maria och jag kom över med tårta, familjen var i Åre och jag fick träffa Johanna igen och vi gräddade våfflor i en korridor på skolan.

April. Familjen åkte iväg till London och vi hade det hur bra som helst! När vi kom hem hade det äntligen blivit vår och jag var gladgladglad! Första glassen åts, barmark, isen åkte iväg från älven och blommor började krypa fram.

Maj. Det här kollaget blev inte så fint men maj var hur fint som helst. Alla verkade tina fram på något sätt och det hände grejer mest hela tiden. Picknickar, konserter, parkhäng, kalas, och annat fint. Jag var med i en dansföreställning, var hårmodell för lanza och det blev kulturnatta där det också blev dans för min del och spelning med klassen.

Juni. Cyklade till baggböle förbi fält med maskrosor, blåste såpbubblor och sen kom sommarlovet. Avslutningsdagen var var nog bland det bästa på hela året, hann med mer än jag riktigt kan förstå, var med massa fina och dansade hela natten. Båten sjösattes och vi var i sommarstugan mer och mer. Jag jobbade också som gatumusikant och spelade i stan hela dagarna.

Det var första halvan en 2010 men nu får det räcka för annars blir det här så långt. Del2 dyker upp nångång senare. eskimåpuss

tvåtusenelva

Gott nytt år! Hoppas ni hade en riktigt, riktigt bra nyårsafton. Lite såhär här vinkade jag hejdå till 2010 och sa hej till 2011.

avatars myspace with Gickr
Först såhär, middag med min rätt knäppa(som ovanför till exempel, haha) men helt underbara familj.

Sen vid tolvslaget lite sådär. Och resten av kvällen/natten fick kameran ligga i väskan mest hela tiden. Hur bra som helst var det i alla fall och en superbra start på det nya året! 2011 kommer bli bäst. Det känner jag på mig.

RSS 2.0