att fylla himlen med bubblor


det blev en film igen

igårkväll:

cream cheese frosting

idag har jag träningsvärk i benen av allt dansande igår och så har äntligen tine kommit hem igen. vi firade lite med att baka cupcakes.
hon hade med sig nånsorts ätbar rosaglitterspray hem. hur bra som helst!
hjärta.

en kram


popcorn, tunga böcker och solkatter

lite onsdag i filmformat.
(en himla fin onsdag med prat till midnatt och ett hjärta några kilon lättare. har såna fina vänner att det är helt knasigt egentligen.)



tisdag

mitt favoitobjektiv är i london och jag verkar ha glömt hur man fotar med något annat så jag har nästan inga bilder nu vilken är rätt dumt eftersom jag gjort så mycket kul jag skulle vilja visa. men på fredag kommer finaste syster äntligen kommer hem. längtarlängtarlängtar!

lite parkhäng

i fredags hade vi prov hela dagen men efter matteprovet var gjort slog vi oss ner i parken utanför skolan och vilade lite i gräset tills det var dags för nästa prov. ruskigt trevligt och vips så var superjobbigastedagen inte så dum längre.

majkväll

igår cyklade maria och jag över träbron och himlen var ganska fin. vi hade varit på någonsorts kulturfestival på skolan men råkade komma för sent båda två och missade nästan allt. det vi såg var dock bra och sen trampade vi hem till mig för chokladbollar och matteplugg. förutom att räkna massa matte befinner jag mig rätt mycket på teatern iklädd en blå kroppstrumpa förtillfället. i helgen har vi premiär och det kommer nog bli himlarns bra tror jag.

jag trodde du hade glömt

De sa att du var en sån man kan lita på, att du skulle komma tillbaks. Jag trodde du hade glömt. För hur skulle du kunna minnas när allt var så mörkt och när kosmos tungt tryckte sig ner över mig. Hur kunde då du ta dig fram? Du känns så långt här ifrån då. Men de hade rätt och jag hade fel för en morgon stod du där. Som om de långa månaderna isär aldrig hade funnits. Jag kände din lukt, din varma vind. Jag kände trygghet. Du skulle finnas här för mig i minst fyra månader till. Värma havet, göra gräset grönt, fylla skogen av fågelsång och låta nätterna vara långa. Välkommen.



måndag

jag har druckit mjölk på ett café med några av dom bästa personerna och och sjungit med en kör från canada och efter lite dans ska jag bita tag i plugget och tänka att betyg bara är bokstäver på papper. önskar det var lov prick nu.

london6

brick lane!
provar shorts och är lite töntig
tine äter
tine dricker vatten
och det var sista riktiga dagen i london. fin dag och sån himla, himla fin resa. london är en sån fint/bra/roligt osv. tine och hennes bästakompis jana åkte dit idag och jag är inte alls avundsjuk på att de ska få tillbringa de två veckorna som kommer där. nej, nej, inte alls avundsjuk.

dans, solstolar och nya jeans

helgen har varit bra på alla sätt och vis. har dansat tills fötterna var ömma, varit på stan med mamma och köpt viktiga saker som ett par jeans och en ny bikini, suttit invirrad i täcke ute på altanen och pratat om allt och ingenting med en fin vän tills klockan var fyra på natten och det var mer ljust än mörkt ute och så har jag sett balettakademiens vårföreställning också. det var första gången sen jag var kanske 5 som ingen av mina dansgrupper var med så det var lite konsigt att sitta i publiken, men himla kul att faktiskt få titta också. lillasyster var så duktig att det knappt finns och alla andra himla bra de med såklart.

london5

den här dagen började vi med åka runt på jakt efter olika grejer. en filt, fika och lunch mat var det vi skulle ha för den här dagen var perfekt för picknic tyckte vi!
när vi hade hittat allt vi ville ha förutom jordgubbar slog vi oss ner i Hyde Park
efterrätt.
det var fullt med små picknic öar
efter ett tag lämnade vi Hyde Park och vandrade vidare mot Kennsington Palace. där byggde dom om och under tiden var slottet förstrollat och lite Harry potter aktigt sa dom så vi gick såklart in. man kan ju inte säga nej till ett Hatty Potter slott liksom.
när vi kom ut därifrån spenderade vi det som var kvar av eftermiddagen såhär. kunde inte blivit så mycket bättre.
fina fina mamma
på kvällen hade vi bokat ett bort på en resturang nere vid floden men det regnade så vi fick inte se så mycket vatten. eller regnvatten såklart men det var ju inte riktigt det vi hade tänkt. men det var trevligt och gott ändå och det var den dagen ungefär.

jag är lite överaskad över mig själv att jag lyckats komma såhär långt med inläggen från london, brukar ju ge upp efter tag 2 eller 3. vet inte om ni tycker det är så kul men det är roligt för mig att ha kvar det såhär i alla fall.

nederbörd

det känns som tusen år sen jag sist jag satt ute och hörde regnet smattra på altantaket. egentligen var det nog bara i höstas men i alla fall. det är så fint att snön bytts ut mot regn och kylan mot värme.

varmmjölk

jag doppar choklad i varm mjölk, lyssnar på sånt som är bra och försöker intala mig själv att kursprovet i gehörs och musiklära imorgon kommer gå galant. vad gör ni?

fullt

min mamma är bäst. hon kan fixa nästan allting. allt från trasiga saker till när man själv känner sig lite trasig stryker hon bort tårarna på bästa sett. den här gången hon lyckats få ut nästan allt från min krashade externa hårddisk som dom sa inte skulle gå att rädda. det var nämligen inte så att bara en dator gick sönder och allt försvann, utan datorn och min hårddisk gick båda två sönder. samtidigt. det händer ju liksom inte. från och med nu sparar jag allt på minst(!) tre ställen, helst trettiotre.

tomt

en del av mig bara försvann. poff.
alla bilder, alla texter, alla illustrationer, alla filmer, allt. allt är bara borta.
ledsen.

london4

http://publishme.se/1308457/imagehandler/?go=upload&cb=tinymce.plugins.ImageHandler.cb_map.id_body
det här dagen hoppade vi på tunnelbanan och åkte iväg ganska långt.
till några vi känner i Wimbeldon närmare bestämt.
vi satt ute i deras trädgård och åt lunch med blommandeträd runt omkring oss. väldigt trevligt!
sen kände vi för att vara superturistiga ett tag.
pappa!
framåt kvällen gick vi förbi en sidingång till chicago och hamnade på en restaurang
italienskt blev det visst den kvällen. mumsigt.
efter middagen åkte vi hit
finaste finaste famlijen min <3

vårblommor

jag somnade i en solstol och vaknade sen upp alldeles varm och seg men det var rätt fint för det kändes som exakt sommar ända ut i tårna. det har dykt upp massa små blommor i vår trädgård också och även om det är precis likadant varje år blir jag superfacinerad och måste föreviga det på bild som om det vore något jätte sensationellt. det blir kanske så efter en vinter med bara massa snö och några ensama bortglömda löv. så är dom ju ganska fina också, dom små blommorna.

födelsedagsmiddag

igår var vi några styckna hemma hos Anna och firade henne. fotade inte så och vissa var mer kameraskygga än andra men lite såhär såg det ut i alla fall.
glad alice!
vi hängde en del ute på bron och fångade kvällssolen
födelsedagsbarnet!
grillade massa mat
så åt vi helt galna tårtor som anna och andreas hade gjort. har aldrig sett så fina hemgjorda bakverk tror jag.
och tillsist trampade jag över ängarna hem till katterna och det var den fina kvällen.

anna

idag fyller anna 18! hon är den ärligaste jag vet och är så himla, himla bra. massa grattis till dig!

varmare tider

amigos, bara det blir litelite varmare gör vi supermycket sånt här, okej?
picknicka (massor!!!!!!)
åker på cykelutflykter och springer över ängar.
kramas. (fast det kan man ju göra nu med men det här bilden är så fin tycker jag så den fick vara med)
dansar på gräsmattor.
blåser såpbubblor.
grillar och är vid havet, älven eller annat vatten, eller som på bilden här ovanför, i min stuga!
och sen massa massa mer ju för nu kommer bästa tiden på hela året!

lite sena valborgsbilder

några bilder från valborg. lite sent men i alla fall. idag vaknade jag lite efter fem. mitt i natten nästan. jag har nämligen varit och kört halkbana idag. lite läskigt var det men mest kul. så nu är jag lite trött och ligger i sängen och äter chokladbollar. har det rätt fint alltså. pussar.

framtid, sånger och drömmar

ibland tänker jag på lite framtiden. på hur allt jag vill göra känns så fruktansvärt svårt och långt borta men samtidigt så enkelt och självklart. för vill man så kan man har jag hört och jag vill. jag vill ingenting annat än sjunga, spela, sätta ord på känslor och förmedla dom så att hjärtan spricker och fötter dansar, stå på scener, turnera runt och leva i musiken, för musiken.


när jag var mindre vågade jag inte alltid säga att det faktiskt var artist, sångerska eller musiker jag ville bli när jag blev stor. det var sånt man ville när man var ännu lite yngre. dom som då ville bli fotbolls proffs ville nu bli läkare och dom som ville bli delfinskötare poliser. förutom jag, jag ville och vill fortfarande helst av allt sjunga. sjunga mig genom livet som mormor säger.


samtidigt som jag faktiskt tror på att man klarar det man vill bara man vill tillräckligt mycket känns det ibland så himla hopplöst. för inte är väll jag speciellt duktig eller har det där lilla extra. det kanske låter töntigt, dumt, och fånigt men när jag börjar tänka så går jag sönder ganska mycket och allting rasar lite grann. det är så himla lätt att tvivla på sig själv men det får man nog inte. man måste fortsätta kämpa, jobba och framför allt att vilja. annars kommer man inte ens i närheten av det man vill.


vad drömmer ni om?


Tumblr_lkfwb0939s1qcxieko1_500_large

 

(förlåt att det blev ett sånt förnuftigt inlägg, det var inte tänkt så utan skulle egentligen bara bli en liten text men det kanke an vara bra ibland, jag vet inte. heja, er som orkat läsa allt måste jag också säga. kram! )

 


london3

den här dagen började vi med att åka runt med tunnelbana.
efter några stopp, kostym inhandlning åt pappa, och letande efter hm's virkade shorts kom vi till Richmond och hamnade på en båt och åt lunch.
sen skulle vi till en trädgård som vi trodde låg rätt nära så vi började gå. men det var inte så väldigt nära, så vi bara gick och gick i något som kändes som hur länge som helst.
men det var sagoskogs-fint hela tiden så det gjorde inte jättemycket.
när vi tillslut kom fram kände vi att vi redan hade uppnått dagens naturdos så vi åkte till Notting Hill.
förutom att bara titta omkring på alla fina husen var målet såklart Humingbird bakery! Favorit cupcakes!
på kvällen gick vi ut och åt och det var den dagen ungefär.

RSS 2.0